De ce apare celulita și cum poți scăpa de ea?

Celulita este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile, afectându-le nu doar pielea, ci și stima de sine din cauza aspectului inestetic. Pentru a scăpa de celulită, trebuie mai întâi să vedem care sunt cauzele care duc la apariția celulitei și ce putem face pentru a avea din nou o piele fermă și catifelată.

Care sunt cauzele apariției celulitei?

Una dintre cele mai frecvente cauze de apariție ale celulitei este deshidratarea. În momentul în care corpul tău este deshidratat, el nu poate elimina cu succes toxinele, iar acestea ajung să se depună sub piele, ducând astfel la apariția celulitei. Mai mult decât atât, femeile care nu consumă suficientă apă, fumează și consumă alcool, au un risc mai mare să se confrunte cu celulita. Fumatul este de altfel unul dintre cei mai mari inamici ai pielii tale pentru că o îmbătrânește și încetinește și procesul de formare al colagenului, făcând astfel depozitele de grăsime de la nivelul pielii mult mai vizibile. Un alt factor al apariției celulitei este stilul de viață mult prea haotic, oboseala și stresul. Poți avea o alimentație sănătoasă și totuși să ai pielea afectată de celulită din cauza oboselii și a stresului care au impact asupra sistemului nervos. Și dereglările hormonale pot duce la formarea depunerilor celulitice prin reținerea excesivă de apă și toxine. Nu în ultimul rând, sedentarismul este un obicei nesănătos care mai devreme sau mai târziu duce la apariția celulitei. Se recomandă să introduci mișcarea fizică în programul tău dacă vrei să previi acest lucru.

Cum poți scăpa de celulită?

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa de celulită este să adopți un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, sport și hidratare. Hidratarea este de altfel unul dintre elementele cele mai importante pentru o piele sănătoasă. Este recomandat să bei minim 2 litri de apă pe zi și să te asiguri că mănânci suficiente fructe și legume bogate în apă. Există și numeroase remedii naturiste pe care le poți încerca pentru a scăpa de celulită. Spre exemplu, cafeaua, sau mai bine zis zațul de cafea, poate fi un bun aliat atunci când vine vorba de lupta împotriva celulitei pentru că ajută la eliberarea toxinelor din organism și la metabolizarea depunerilor de grăsime, întărind în același timp și țesuturile exterioare ale pielii. Alte femei susțin că au scăpat de celulită cu ajutorul oțetului de mere, care poate fi folosit pe post de tratament extern pe zonele afectate. Adevărul este că cel mai eficient mod de a scăpa de celulită rămâne masajul, iar dacă ai și produsele potrivite pentru masajul anticelulitic, te vei bucura în scurt timp de o piele mai fermă și mai catifelată la atingere.

Masajul anticelulitic – modalitatea cea mai eficientă de a scăpa de celulită

Masajul nu este doar cea mai eficientă modalitate de a scăpa de celulită, ci și una relaxantă, ce te poate încărca cu energie pozitivă după o zi grea. Poți opta pentru un masaj la un salon sau îl poți face chiar la tine acasă, cu produsele potrivite. O cremă sau un gel liporeductor pe bază de cafea aplicate în zonele cu problemă prin masaj te ajută să scapi de celulită, dar și să previi formarea viitoarelor depozite de celulită, lăsându-ți pielea mai netedă, mai hidratată și mai elastică. Un alt produs la fel de bun pentru combaterea celulitei este gelul anticelulitic cu ardei iute, cu un puternic efect termic de încălzire, ce acționează eficient pentru topirea depozitelor de grăsime. Folosirea acestor produse cu efect anticelulitic în combinație cu mișcările circulare de masaj te vor ajuta să scapi rapid și eficient de pielea cu un aspect inestetic de ”coajă de portocală”!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*