PRODUSE ANTICELULITĂ

Celulita a reprezentat dintotdeauna un element de disconfort pentru femei. Fiind ceva perfect normal, atât pentru femeile slabe, cât și pentru cele mai voluptoase, sexul frumos a învățat să trăiască cu aspectul de coajă de portocală. Totuși, acestea poate fi diminuat (sau chiar eliminat, în unele cazuri) în urma folosirii unor produse anticelulită, fie cumpărate din comerț, fie preparate acasă.

Produse anticelulită profesionale

Este de știut că unele dintre cele mai bune produse anticelulită le puteți găsi într-un salon profesional. Acolo, personalul pregătit poate aplica tratamente, împachetări și diferite tehnici de masaj – drenaj limfatic, masaj cu bețe de bambus - și alte tehnici ce contribuie la îndepărtarea aspectului de coajă de portocală. Produsele profesionale sunt mai indicate datorită anumitor aspecte. În primul rând, formulele profesionale sunt mai concentrate deoarece conțin mai multe substanțe active, care sunt combinate mult mai eficient, fapt ce influențează și creșterea prețului. De asemenea, concentrațiile acestor ingrediente și substanțe sunt mult mai mari decât cele ale produselor anticelulitice găsite în comerț.

Atunci când un salon de înfrumusețare și îngrijire corporală folosește anumite produse anticelulită, acesta își asumă o gamă largă de reacții adverse care pot apărea în urma utilizării produselor respective. De asemenea, intrarea în contact direct cu clienții poate face această experiență cu atât mai neplăcută în cazul în care o reacție alergică neprevăzută își face apariția. Din aceste motive, alegerea unor produse anticelulită profesionale este preferată, întrucât acestea sunt supuse mai multor teste înainte de a fi puse în vânzare, tocmai pentru a se minimiza posibilitatea întâmplării unor evenimente negative.

Ingredientele concentrate și combinațiile interesante promit rezultate spectaculoase în cel mai scurt timp, dar doar în cazul în care există folosire consecventă. Acest aspect nu vine ca o surpriză deoarece este o afirmație făcută și de produsele găsite la supermarket, dar poate fi și o tehnică de promovare a saloanelor de înfrumusețare și remodelare corporală pentru a vă face să veniți mai des. Totuși, consumatorii sunt mai înclinați să creadă această afirmație dacă este vorba despre un produs mai scump, clasificat ca fiind unul de calitate.

Un lucru este însă sigur despre aceste produse anticelulită profesionale. Ele acționează mai adânc în țesut, mai ales dacă sunt aplicate prin tehnici de masaj sau împachetare. Acest lucru vine cu un avantaj substanțial și anume că rezultatele se păstrează o perioadă mai îndelungată de timp. De asemenea, produsele anticelulitice folosite în saloane pot fi achiziționate și pentru acasă.

Produse anticelulită pentru acasă

Totuși, tratamentele la salon sunt destul de costisitoare și necesită mai mult timp pentru a le obține, de aceea femeile sunt în căutare de cele mai bune produse anticelulită pe care le pot folosi în confortul propriei locuințe. În continuare puteți găsi enumerate câteva produse anticelulită ce pot fi găsite pe piața românească, atât în plafare și farmacii, cât și în supermarket-uri.

Gelul anticelulitic. Acest gel care luptă împotriva aspectului cojii de portocale este format din numeroase ingrediente, printre care și uleiurile esențiale despre care se consideră că sunt un aliat foarte bun împotriva celulitei. Gelul este menit să îmbunătățească microcirculația de la nivelul articulațiilor, prevenind și ameliorând celulita, vergeturile și chiar și depunerile de țesut adipos. Gelul trebuie aplicat prin masaj zilnic, cel puțin 10 zile pentru a se vedea un rezultat concret.

Laptele hidroactiv. Acest lapte este unul dintre produsele anticelulitice românești bazat pe cele mai naturale ingrediente. Dintre acestea, ingredientele de bază sunt iedera, semințele de castan și vitamina E. Este de știut faptul că nu puteți scăpa de celulită dacă nu contribuiți și la fermitatea pielii. Laptele de față contribuie și la îmbunătățirea fermității pielii, precum și la ameliorarea celulitei. Acest lapte este recomandat imediat după duș și se necesită un masaj energic pentru a se oferi rezultate maxime.

Cremele pentru masaj anticelulitic. Această gamă conține mai multe produse, dintre care se pot enumera un gel exfoliat, cremă și gel pe bază de piper, gel de răcire sau ulei de masaj, toate luptând cu aspectul de coajă de portocală. Majoritatea produselor au la bază ingrediente precum algele marine, guarana, uleiul de măsline sau uleiul de piper negru. Aceste produse nu sunt agreate de toată lumea datorită efectelor lor. Efectele sunt de încălzire a pielii pentru a stimula circulația și pentru a arde grăsimile. Produsele contribuie și la îmbunătățirea elasticității și fermității pielii, iar celulita este redusă vizibil. Aplicarea acestui produs anticelulitic este puțin mai pretențioasă deoarece se necesită folosirea acestuia de două ori pe zi pentru o perioadă îndelungată, de 8 săptămâni.

Crema remodelantă. Această cremă este preferată de doamnele care doresc o scădere a circumferinței, pe lângă combaterea celulitei. Ingredientele de bază le acestui produs ce concentrează pe cafeină, iederă și castan și susțină că nu conține absolut deloc parabeni. Crema acționează direct asupra stratului de grăsime, micșorându-l, dar și îmbunătățește aspectul pielii. De asemenea, această cremă  contribuie la elasticitatea și fermitatea pielii, oferind un tonus mai bun și împiedicând astfel depunerea grăsimilor. Totuși, această cremă este mai renumită pentru scăderea centimetrilor, decât pentru îndepărtarea aspectului cojii de portocală. În ceea ce privește aplicarea, se necesită aplicarea zilnică, timp de cel puțin o lună.

Lapte restructurant anticelulitic. Acest lapte restructurant este unul dintre acele produse anticelulită bazate pe argilă, un ingredient de temut pentru celulită. Pe lângă acesta, alte ingrediente de bază sunt extractul de alge și cafeina. Rolul acestui lapte este de a ajuta la rezolvarea problemelor de țesut care au condus la apariția celulitei – hidratarea și elasticitatea pielii și existența multor toxine. Prin urmare, acest produs anticelulitic promite să stimuleze drenarea grăsimilor pentru eliminarea toxinelor, să hidrateze în profunzime pielea și să-i restabilească elasticitatea. Acest produs se utilizează zilnic după baie sau duș și poate înlocui cu succes o cremă e corp datorită proprietăților sale hrănitoare.

Serum. Acest produs este destinat femeilor care doresc rezultate foarte rapide, producătorul susținând că efectele apar după doar 10 zile de folosire, formula fiind una foarte concentrată – serum. La baza listei de ingrediente stau extractul de Lotus și L-Carnitină, recunoscută pentru accelerarea arderilor grăsimilor. În urma folosirii acestui serum se presupune că formarea noilor celule grase este semnificativ redusă, iar transformarea grăsimii în componente mai mici este accelerată. Utilizarea ei ar trebui să fie zilnică.

Produse anticelulită și tehnici făcute în casă
Chiar dacă aveți acces la produse profesionale anticelulitice sau la produse anticelulită cumpărate din comerț, există câteva produse naturale, pe care le puteți găsi chiar la dumneavoastră acasă și care vă pot ajuta în lupta cu celulita.

În primul rând ar trebui să știți că puteți folosi produse anticelulită cumpărate pentru a vă face o împachetare la dumneavoastră acasă. Folosiți o cantitate mai mare de cremă/gel și înfășurați-vă în foaie alimentară, îmbrăcați-vă gros și stați așa cel puțin 30 de minute. Efectele produsului vor fi accelerate și vor pătrunde mai bine în piele datorită căldurii.

Cremă anticelulitică cu lămâie și miere. Acesta este unul dintre acele produse anticelulită pe care le puteți prepara acasă. Aveți nevoie de o jumătate de lămâie, 5 lingurițe de miere și 2 lingurițe de sare de mare. Amestecați ingredientele și aplicați amestecul pe zonele probleme, unde trebuie să stea minim 15 minute. Compoziția catifelează pielea și îmbunătățește circulația sângelui.

Cremă anticelulitică după o rețetă japoneză. Pentru această cremă aveți nevoie de 2 lingurițe de ghimbir ras și 2 linguri de sare de mare. Aceasta combinație rezultă într-unul dintre produsele anticelulitice care oxigenează pielea și accelerează circulația sângelui. Amestecul trebuie masat pe zonele afectate de celulită și lăsat să acționeze 10 minute, crema putând fi utilizată și pe post de exfoliant la duș.