Cum poți obține un aspect profesionist fără să porți costum în fiecare zi?

Costumul alcătuit din pantaloni și sacou sau din fustă și sacou reprezintă uniforma de birou, deoarece emană profesionalism, seriozitate și chiar și prestigiu. Dar atunci când o femeie poartă un sacou asortat la pantaloni, ținuta sa nu este foarte încântătoare. Pe bună dreptate, costumul acționează similar uniformei. Fără îndoială, este o provocare pentru femeile care lucrează în mediul corporativ să găsească o ținută vestimentară potrivită pentru birou care să fie și profesională, dar și suficient de feminină.

Cum poți obține un aspect profesionist fără să porți costum în fiecare ziÎn loc să vă încărcați garderoba cu nenumărate perechi de pantaloni, sacouri și costume monotone, încercați să vă creați propriul costum amestecând și potrivind piese de costum structurate, adică articole vestimentare care vă flatează corpul și care reprezintă totuși o expresie a stilului personal. Dacă veți da la o parte costumele, veți constata că obțineți ținute vestimentare mult mai grozave purtând pantaloni și sacouri care chiar vi se potrivesc. Ținutele zilnice își vor menține profesionalismul, dar vor fi mai moderne, un pic mai creative și chiar mai puțin costisitoare.

Iată câteva idei care vă pot fi de folos pentru a vă pregăti ținutele vestimentare de birou:

Dimensiunea este cea mai importantă

O piesă importantă din tot acest puzzle are legătura cu dimensiunea. Dacă doriți să vă cumpărați o pereche de pantaloni formali, alegeți o pereche un pic mai lungă, asta însemnând un surplus de 1 sau 2 cm. Veți obține un aspect mai feminin, mult mai plăcut decât aspectul rigid și conservator. Dacă doriți o pereche de pantaloni palazzo, din nou acordați atenție lungimii, deoarece pantalonii au abilitatea de a vă alungi picioarele. În magazinul online mhooda.ro veți găsi o varietate de pataloni potriviți pentru mediul de birou, inclusiv pantaloni palazzo de la designeri consacrați. În ceea ce privește alegerea unui sacou, din nou optați pentru un sacou care vi se potrivește și vă măgulește silueta. Încercați să evitați sacourile care au umerii prea pătrați, mânecile largi și lungi. Aceste ajustări care mai mult sunt inspirate din îmbrăcămintea pentru bărbați duc la un aspect prea conservator și vă ascund formele feminine. Alegeți, în schimb, un sacou care vă evidențiază talia, oferindu-vă o siluetă clepsidră. Lungimea jachetei ar trebui să treacă puțin peste șold, acolo unde este situată creasta iliacă. Nu în ultimul rând, alegeți o mânecă adaptată formei naturale a brațului, nicidecum o mânecă lungă, largă și dreaptă. Tot în magazinul mhooda.ro veți găsi o selecție foarte atentă de sacouri, de la nuanțele clasice până la nuanțe mai impunătoare, așa că aveți mai multe șanse de a vă personaliza propriul costum pentru birou.

Amestecați și potriviți

Un bărbat nu ar putea niciodată să poarte un sacou roșu la birou, dar femeile sunt avantajate, așa că aveți permisiunea de a vă da frâu liber creativității. Profitați de faptul că sunteți femeie și exploatați-vă latura creativă. Dacă veți îndrăzni să purtați la birou un sacou într-o culoare mai vibrantă, pentru partea inferioară optați totuși pentru o pereche de pantaloni neutri, cum ar fi negru, bleumarin sau gri închis. Dacă vă simțiți foarte expresivă, puteți purta și o pereche de pantaloni cu un model subtil, cum ar fi buline sau carouri.

Nu în ultimul rând, acordați atenție texurilor. Cine spune că sacoul și pantalonii trebuie să fie fabricați din aceeași țesătură? Experimentați prin încorporarea diferitelor texturi, cum ar fi tweed, mătase, in sau raion. Țesăturile diferite adaugă dimensiune unei ținute, chiar dacă purtați culori conservatoare precum crem și gri. Atunci când vă puneți la punct ținutele pentru birou, vă puteți inspira din celebrele ținute create de Chanel. Nimic nu emană mai multă putere și feminitate precum o ținută Chanel.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*